FOTO-ALBUM

 

 

Voorjaarswandeling, zondag 25 maart 2018

Deze wandeling vindt plaats in Nationaal Park Drents-Friese Wold.
De voorjaarswandeling wordt georganiseerd door Jurrie en Jenny van der Plaat.

Na de Hoge Veluwe is het Drents-Friese Wold het grootste aaneengesloten bosgebied van ons land. Maar dit nationale park is meer dan bos alleen. In het Drents-Friese Wold dwaal je van zandverstuiving naar vennetje, van heide naar moeras. Wandel of fiets door het Drents-Friese Wold en je herkent nog het typische esdorpenlandschap: bolle akkers rond de dorpjes en beekdalen vol bloeiende bloemen.

In het kletsnatte moerasgebied Aekingerbroek sta je aan de oorsprong van de Vledder Aa, die sinds kort weer vrijuit mag stromen. En staand in het stuivende Aekingerzand is het je makkelijk voor te stellen hoe de onmetelijke zandvlakten van het Drenthe van vroeger eruit hebben gezien. Het Drents-Friese Wold is niet alleen groot, het is ook groots in zijn schoonheid. (bron: 
www.staatsbosbeheer.nl)

Wandelroute Natte neuzenroute

Een wandelroute in het Drents-Friese Wold speciaal voor honden en hun baasjes. De route is gemarkeerd met gele bordjes met een pootafdruk van een hond. Op een groot deel van deze route mogen honden los en op een aantal plekken aan de lijn (zie borden langs route). Let op: ook waar de hond los mag, moet hij wel onder appèl.


Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold,
               Terwisscha 6a,8426 SJ Appelscha
               tel.nr.: 0516-464020

In het buitencentrum zit brasserie IJgenwijs waar we iets kunnen eten en drinken.

Tijd verzamelen: 11.00 uur 
Tijd vertrek wandeling: 11.30 uur

Aanmelden:
Bij voorkeur met het online aanmeldingsformulier,
KLIK HIER,

maar per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    of telefonisch 013-5283159, mag ook.

 

 

 

 

 

free hit counters

 

 


Copyright © 2014  NVLPH