Strandwandeling Katwijk, 17 maart 2013

De weersverwachtingen waren zachtjes uitgedrukt "dramatisch" te noemen. Veel regen, wind en niet al te hoge temperaturen. Geen best weer voor een strandwandeling! Reden voor sommige mensen die ver moesten rijden om af te haken en geen risico te nemen om een heel eind te rijden om uiteindelijk in de regen te lopen. In maart kun je natuurlijk van alles verwachten, toch is de afgelopen jaren gebleken dat het ook wel eens mee kan vallen. En dat bleek maar weer eens, de middag voor de strandwandeling leek het toch gunstiger uit te pakken en uiteindelijk is het voor 100% meegevallen. Het was niet koud, de zon kwam te voorschijn en na afloop van de wandeling konden we zelfs nog op het terras eten en een aantal zonnestralen meepikken...

In strandpaviljoen "Het Wantveld" was de serre gereserveerd voor de N.V.L.P.H. zodat er nog even een bak koffie gedronken kon worden voorafgaand aan de wandeling. Iets later vertrokken dan gepland vanwege een paar laatkomers zijn we om half twaalf aan de wandeling begonnen. Het was niet al te druk op het strand maar toch aardig wat wandelaars, zeker met honden. Ook liep er een grote groep met Welsh Corgi's, waarschijnlijk waren er dus meer rasverenigingen op pad. De opkomst van de N.V.L.P.H. was ongeveer 15 honden en ongeveer 25 personen. Twee jonge honden die nog niet zo ver mochten lopen hebben zich heerlijk vermaakt op het strand voor het strandpaviljoen. Een groot deel van onze Pyreneese Berghonden heeft heerlijk los kunnen lopen en genoten van het water, het strand en elkaar. Na een half uur lopen is een deel omgedraaid (je moet ook weer een half uur terug) en een ander deel is nog een poosje doorgelopen. Dat is nu het fijne van een strandwandeling, je loopt dezelfde weg terug dus mensen die eerder willen afhaken omdat mens of hond niet zo ver mag of kan lopen, die gaan eerder terug en je treft elkaar vanzelf weer in het strandpaviljoen. Ieder op zijn eigen tempo en afstand.

Al met al een gezellige en geslaagde wandeling in Katwijk, de foto's van vrolijke honden en vrolijke mensen spreken voor zich... Hopelijk weer tot volgend jaar!

******
met dank aan Pascale Zwart voor het verslag en de mooie foto's (zie hieronder)

 


Copyright © 2014  NVLPH