Fokkersoverleg / Lezing certificering / DNA-afname

Zaterdag 29 november a.s. wordt het fokkersoverleg georganiseerd, gevolgd door een lezing over de certificering en de mogelijkheid om bij uw hond DNA te laten afnemen. Kortom, een dag boordevol kynologische activiteiten.

Dagindeling
Let op! Gewijzigde tijden
Het programma op 29 november is gewijzigd:
12.00-12.45 uur: DNA-afname (graag op tijd aanwezig zijn)
12.45-13.00 uur: Ontvangst
13.00-15.00 uur: Fokkersoverleg
De lezing gaat niet door.

Fokkersoverleg
Mocht u agendapunten willen aandragen voor het fokkersoverleg, dan kunt u deze voor 1 oktober sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lezing over de certicering
Een uitgebreid artikel over de certificering heeft u kunnen lezen in Pyremedium 2014-2.
Sleutelwoorden bij de lezing zijn 'Maatschappelijk Verantwoord Fokken' en 'De zorgvuldig gefokte rashond in de schijnwerpers'.
Certificering biedt waardevolle voordelen voor de zorgvuldige fokkers, de pupkopers en - in bredere zin- ook de maatschappij.

De lezing zal gehouden worden door Anne-Greet van der Wal, directeur van Sichting Cynokeur en Hanno Dijkhorst. Anne-Greet is geen onbekende in de kynologie, maar een kleine introductie is wellicht op zijn plaats. Zij is o.a. voorzitter van The Newf Society, rasvereniging van de Newfoundlander, lid van Cynophilia en Kunogonda, redacteur en columnist bij Kynologisch Maandblad De Hondenwereld. Als voormalig lid van de door de Raad van Beheer ingestelde commissie om te komen tot certificering in de rashondenfokkerij kent zij alle ins en outs over de certificering.
Hanno Dijkhorst is liefhebber, fokker en exposant van Welsh Corgis en voorzitter van de Nederlandse Welsh Corgiclub. Hij geeft lezingen door het hele land.

Het belooft een interessante en leerzame lezing te worden voor zowel fokkers, pupkopers en iedereen die iets meer wil weten over de certificering.

DNA-afname door Raad van Beheer
In het Pyremedium 2014-3 hebben wij u al geïnformeerd over de verplicht DNA-afname per 1 juni 2014.
Naar aanleiding van deze verplichte DNA afstammingscontrole heeft de N.V.L.P.H. het verzoek gedaan bij de Raad van Beheer om een bijeenkomst te organiseren waar leden de mogelijkheid wordt geboden om DNA te laten afnemen bij hun honden. Een buitendienstmedewerker van de Raad van Beheer zal zorgen voor het juiste materiaal voor de DNA afname en het verzenden van het materiaal naar het laboratorium.
Voorwaarde die de Raad van Beheer stelt, is dat de N.V.L.P.H. zorgt voor een correcte administratie van alle honden. D.w.z. dat vooraf een lijst naar de Raad van Beheer gezonden dient te worden met hierop vermeld de stamboeknaam, het chipnummer en het NHSB nummer van betreffende hond. Deze gegevens dient u dan ook op te geven bij aanmelding voorzien van een kopie van de stamboom en het registratieformulier. Bovendien dient u op de dag zelf een originele stamboom en registratieformulier mee te nemen.
Na de bijeenkomst zal de Raad van Beheer de DNA-profielen aan de eigenaren van de honden sturen.

Gratis DNA-afname
Voor leden van de N.V.L.P.H. is de DNA-afname bij de Pyreneese Berghond gratis.
Niet-leden betalen een vergoeding.

De kosten die de Raad van Beheer aan de N.V.L.P.H. doorberekend zijn: € 35,00 voorrijkosten/ opstarttarief, € 2,00 per hond/per afname en € 28.50 kosten DNA-profiel (ISAG2006). Mocht u na aanmelding onverhoopt toch verhinderd zijn, dan vragen wij om dit tijdig te melden, anders zijn wij genoodzaakt bovenstaande kosten van € 30,50 in rekening te brengen.

Waar, wanneer
Fokkersoverleg, lezing en DNA-afname door de Raad van Beheer zullen plaatsvinden op zaterdag 29 november a.s.
Locatie
Den Durpsherd, Kerkwijk 61 te Berlicum.

Aanmelden

Aanmelden voor het fokkersoverleg, de lezing en/of DNA-afname kan op onderstaande manieren:
- met het online aanmeldingsformullier
     KLIK HIER voor het aanmelden voor het fokkersoverleg
     KLIK HIER voor het aanmelden voor de lezing
     KLIK HIER voor het aanmelden van uw hond voor de DNA afname

- per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- telefonisch 013-5283159.

 

Inschrijving sluit op 20 november.


Copyright © 2014  NVLPH