WANDELING SCHOORL / CAMPERDUIN  14 NOVEMBER 2021

najaar1  najaar2  najaar3 

UITNODIGING NAJAARSWANDELING 2021

iedereen is Welkom op onze wandeling

Dit jaar ben ik (Wendy de Moel) wederom benaderd om samen met mijn familie en hondjes, de najaarswandeling uit te zetten bij ons in het mooie Noord-Holland. Wij zijn weer erg enthousiast om dat voor jullie te gaan doen in “ons” prachtige strand-, bos- en duingebied van Camperduin en de Schoorlse duinen.

Dit is een prachtig natuurgebied waar in de periode van 1 september t/m 1 maart op veel plaatsen de honden gewoon lekker los mogen lopen. Ook het strand en bijhorende lagune zijn dan voor iedereen met of zonder hond vrij toegankelijk.
Wij zetten voor jullie een mooie wandeling uit van zo’n anderhalf uur door dit prachtige gebied. Op het grootste gedeelte van de wandeling KAN/MOGEN uw hond(en) loslopen om te spelen en te ravotten. Waar ze in het begin en onderweg even vast of naast u moeten lopen, geven wij dat natuurlijk aan. Voorwaarde van het loslopen in dit gebied is wel dat de hond altijd onder apèl gezet moet kunnen worden en geen derden lastig mag vallen. Dit zijn regels van Staatsbosbeheer en voor de goede orde wil ik ze toch even opnoemen. Heeft u thuis meerdere honden dan enkel uw Pyr(s), dan zijn deze natuurlijk ook van harte welkom om mee te wandelen. De wandeling gaat over wisselend terrein door bos, duin en heide en bij redelijk tot goed weer willen we het laatste stuk over het strand langs de lagune. Het terrein is wisselend van verharde en onverharde ondergrond en bevat wel wat klimmen en dalen, deze kunnen wat pittig zijn soms.
Aan diegene waarvoor zo’n wandeling niet mogelijk is, hebben wij ook gedacht. Vanaf ons verzamelpunt bij paviljoen Struin loopt een verhard pad naar beneden richting de lagune met bijhorend stuk strand. Zo kan iedereen, ook bijvoorbeeld met pups en oudere honden, gemakkelijk naar een mooi stukje natuur wandelen en ook heerlijk lopen en spelen. Wanneer het genoeg is geweest, loopt u dan weer zo terug (een stukje omhoog) naar paviljoen Struin. Hier zullen wij allen ook na de wandeling weer samen komen.

Zoals gezegd verzamelen we bij strandpaviljoen Struin, dit paviljoen is het gehele jaar geopend. Ze hebben hier een ruim restaurant en een groot terras. 2 jaar geleden hebben we zelfs heerlijk op het terras kunnen eten. We hopen nu wederom op zo’n mooie dag. Wij hopen velen van u te mogen verwelkomen om er een gezellige dag van te maken.

Groetjes Wendy en een dikke poot van Fenny en Avant

 

We verzamelen om 11.00 uur bij strandpaviljoen Struin en starten met de wandeling om 11.30 uur.
Strandpaviljoen Struin
Heereweg 407
1871 GL Schoorl/Camperduin
Telefoon 072 – 5090609
https://struin.nu 

 

Aanmelden
graag per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren
Voor mindervalide gasten zijn er op 25 mtr. van het paviljoen een aantal gratis parkeerplekken. Daarnaast is er op 50 mtr. lopen een groot parkeerterrein (1000+ parkeerplekken). Vanaf 1 november zijn de parkeerkosten max. € 2,- per dag

Routebeschrijving

Let op: Niet alle navigatie systemen kunnen Camperduin goed vinden! Probeer het hotel dan te vinden met postcode 1871 GL in Schoorl. Vaak lukt het dan wel. Zo niet, kunt u ons op ouderwetse manier natuurlijk ook vinden:

Vanaf de A9

Volg vanaf de A9 Den Helder.
Na de ring van Alkmaar komt u op de N9 en blijft u Den Helder aanhouden.
Volg vanaf de N9 Schoorl en daarna Groet.
U rijdt inmiddels al op de Heereweg, maar zal deze uit moeten rijden tot aan het strand van Camperduin.
Als u in Camperduin de rotonde rechtdoor neemt, kunt u parkeren aan de rechterkant op 50 meter van het paviljoen.

Vanuit Den Helder
Vanuit Den Helder volgt u de N9 naar Alkmaar.
U slaat af bij Petten en volgt de borden Schoorl/Camperduin.
In Camperduin aangekomen gaat u rechtsaf bij de rotonde.
Het paviljoen is gevestigd aan het eind van de straat


Copyright © 2014  NVLPH