Dit jaar hebben wij (Liza de Moel en ikzelf, Wendy de Moel) wederom aangeboden om de najaarswandeling uit te zetten bij ons in het mooie Noord-Holland. Wij zijn weer erg enthousiast om dat voor jullie te gaan doen voor de tweede maal in ‘ons’ prachtige strand-, bos- en duingebied van Camperduin en de Schoorlse duinen. Dit is een prachtig natuurgebied waar in de periode van 1 september tot en met 1 maart op veel plaatsen de honden gewoon lekker los mogen lopen. Ook het strand en bijhorende lagune zijn dan voor iedereen, ook de honden, vrij toegankelijk.
Wij zetten voor jullie een heerlijke groepswandeling uit van zo’n anderhalf uur door dit prachtige gebied. Op het grootste gedeelte van de wandeling KAN uw hond(en) los mee om te spelen en te ravotten en waar ze in het begin en onderweg even vast of naast u moeten lopen geven wij dat natuurlijk aan. Voorwaarde van het loslopen in dit gebied is wel dat de hond altijd onder appèl gezet moet kunnen worden en geen derden lastig mag vallen. Dit zijn regels van Staatsbosbeheer maar voor de goede orde wil ik ze toch even opnoemen.
Heeft u honden van een ander ras dan enkel uw Pyr(s) dan zijn deze natuurlijk ook van harte welkom om mee te wandelen. De wandeling gaat over wisselend terrein door bos, duin en heide en bij redelijk tot goed weer gaan we het laatste stuk over het strand langs de lagune. Het terrein is wisselend van verharde en onverharde ondergrond en bevat wel wat klimmen en dalen.

Najaarswandeling
Aan diegene waarvoor zo’n wandeling niet mogelijk is hebben wij ook gedacht. Vanaf ons verzamelpunt bij strandpaviljoen Struin loopt een verhard pad naar beneden richting de lagune met bijhorend stuk strand. Zo kan iedereen, ook bijvoorbeeld pups en oudere honden, gemakkelijk naar een mooi stukje natuur en ook heerlijk lopen en spelen. Wanneer het genoeg is geweest loopt u dan weer zo terug (een stukje omhoog) naar paviljoen Struin. Hier zullen we allemaal, ook na de wandeling, weer samen komen en nog gezellig kunnen zitten met een hapje en drankje (op eigen kosten). Het paviljoen heeft een heerlijke lunchkaart.

Parkeren

Voor mindervalide gasten zijn er op 25 meter van het paviljoen een aantal gratis parkeerplekken. Daarnaast is er op 50 meter lopen een groot parkeerterrein (1000+ parkeerplekken).
De parkeerkosten zijn max. € 2,- per dag.

We verzamelen om 11.00 uur bij strandpaviljoen Struin en starten met de wandeling om 11.30 uur.
Strandpaviljoen Struin
Heereweg 407
1871 GL Schoorl/Camperduin
Telefoon 072 – 5090609
https://struin.nu/

 

Aanmelden
Voor deze najaarswandeling kunt u zich tot 15 november aanmelden per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., (geef hierin duidelijk aan met hoeveel personen en hond(en) u wilt komen.

Routebeschrijving
Let op: Niet alle navigatie systemen kunnen Camperduin goed vinden! Probeer het hotel dan te vinden met postcode 1871 GL in Schoorl. Vaak lukt het dan wel. Zo niet, kunt u ons op ouderwetse manier natuurlijk ook vinden:

Vanaf de A9
Volg vanaf de A9 Den Helder.
Na de ring van Alkmaar komt u op de N9 en blijft u Den Helder aanhouden.
Volg vanaf de N9 Schoorl en daarna Groet.
U rijdt inmiddels al op de Heereweg, maar zal deze uit moeten rijden tot aan het strand van Camperduin.
Als u in Camperduin de rotonde rechtdoor neemt, kunt u parkeren aan de rechterkant op 50 meter van het paviljoen.

Vanuit Den Helder
Vanuit Den Helder volgt u de N9 naar Alkmaar.
U slaat af bij Petten en volgt de borden Schoorl/Camperduin.
In Camperduin aangekomen gaat u rechtsaf bij de rotonde.
Het paviljoen is gevestigd aan het eind van de straat

 

Wij hopen velen van u te mogen verwelkomen om er een gezellige dag van te maken.

Groetjes Wendy, Liza en de honden.


Copyright © 2014  NVLPH