2021 IFA

 

2021logomini

Inventarisatiepunt Fok Activiteiten (IFA) is een belangrijke schakel tussen het bestuur van de N.V.L.P.H. en de fokkers, omdat het als doel heeft de fokkerij van Pyreneese Berghonden in beeld te houden. Gegevens over de fokkerij met Pyreneese Berghonden in Nederland worden hier verzameld, getoetst en bewaard. Afwijkingen van het fokreglement worden via het IFA aan het bestuur voorgelegd.
Het bestuurslid dat de taken van het IFA behartigt, heeft voorts een belangrijke rol in het bestuur als het gaat om het signaleren van ontwikkelingen binnen het ras en de fokkerij.

Verenigingsfokreglement
Het Verenigingsfokreglement is goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de N.V.L.P.H. op 29 maart 2014 en door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland op 17 december 2014 en aangepast i.o.v.
Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland m.i.v. 1 januari 2016.

Gezondheidsonderzoek

Tijdens het fokkersoverleg van 2010 is er een commissie aangewezen die zich aankomende periode gaat bezig houden met een gezondheidsonderzoek naar Osteochondrosis dissecans ofwel OCD. Deze commissie gaat een inventarisatie maken naar de OCD aandoening binnen Nederland.

 

Gezondheidsonderzoeken uitgevoerd door N.V.L.P.H.:

2006: Gezondheidsinventarisatie Patella Luxatie

Contactadres voor IFA is:

Secretariaat IFA
Claire Billet
040-2119734
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Copyright © 2014  NVLPH