Jonge Honden- en Veteranendag
zaterdag 13 mei 2017


 

FOTOALBUM JHV - 2017

 

RESULTAAT JHV - 2017

 
De locatie is ook dit jaar: Hondenschool Lingewaard te Bemmel

Leuke familiedag
De Jonge Honden- en Veteranendag is in de eerste plaats een leuke, gezellige familiedag. Zo ziet u diverse Pyreneese Berghonden en wellicht ook familie van uw eigen hond. Tevens kunt u kennis maken met andere eigenaren en ervaringen uitwisselen. Daarnaast is de dag voor veel honden en bazen de eerste kennismaking met het showen. U kunt dan ondervinden of u dit een leuke activiteit vindt. Het beoordelen van de honden op deze dag gebeurt op een geheel ongedwongen manier.


Anita Roskam van Bergen zal de honden gaan beoordelen. Zij is kandidaat keurmeester voor ons ras en voor velen van u geen onbekende. Zij heeft al eerder haar medewerking verleend aan activiteiten van de vereniging.
Hoe ziet de dag eruit?
Pyreneese Berghonden tussen de 3 en 24 maanden en oudere honden vanaf 7 jaar kunnen deelnemen aan deze dag. De jonge honden, senioren en veteranen worden in verschillende leeftijdsgroepen per geslacht ingedeeld in klassen en beoordeeld. Het is interessant om te horen wat de keurmeester van uw hond vindt. De keurmeester zal dan ook een uitgebreid verslag maken. Uw hond krijgt geen kwalificatie, maar wel een mooi deelnamecertificaat. Uiteraard mag u voor de gezelligheid eventueel ook uw andere Pyreneese Berghond (en) meenemen. Iedere deelnemende eigenaar ontvangt een leuke herinnering aan deze dag.

U kunt inschrijven in onderstaande klassen: 
1. Klasse 3 tot 6 maanden
2. Klasse 6 tot 9 maanden
3. Klasse 9 tot 12 maanden
4. Klasse 12 tot 18 maanden
5. Klasse 18 tot 24 maanden
6. Klasse Senioren 7 – 10 jaar
7. Veteranen vanaf 10 jaar

Voor een correcte verwerking van uw inschrijving ontvangen wij graag het registratiebewijs van uw hond (of stamboom indien u geen registratiebewijs heeft).
Nestbesprekingen – Ouderdieren
Naast de individuele beoordelingen vinden er ook dit jaar weer nestbesprekingen plaats. Nestbroers en -zussen komen samen met hun ouders (indien aanwezig) in de ring. Op deze manier kan de keurmeester een indruk krijgen van het nest en bekijken of er overeenkomsten zijn met mama, papa en hun kroost. De fokker ontvangt een verslag van deze nestbespreking. Wij zouden het dan ook zeer op prijs stellen als de ouderdieren aanwezig kunnen zijn tijdens deze familiedag.
Muurbloempjes

Heeft u een Pyreneese berghond zonder stamboom, een hond met een schoonheidsfoutje, castraat of een hond die door omstandigheden niet (meer) geschikt is voor de show? Dan kunt u deze zogenaamde "muurbloempjes" laten beoordelen door de keurmeester. U ontvangt hiervan een verslag. (dit is een onofficiële keuring met een onofficieel keurverslag)
Kind-Hond-Parade
Naturlijk wordt ook aan de andere kleintjes gedacht. Voor de kinderen tot en met 11 jaar wordt ook dit jaar de Kind-Hond-Parade georganiseerd. Dit is géén junior-handling. Dus kinderen en honden hoeven geen ervaring in het showen te hebben. Het is namelijk de bedoeling, dat uw kind samen met de hond ons verrast in de ring door op een grappige of originele manier verkleed te zijn. Hierbij is het belangrijkste dat kind en hond plezier hebben. Voor elk deelnemend kind is er een verrassing. Vooraf inschrijven is verplicht. Deelname aan deze parade is gratis.

Aanvang
Wij hopen dat de weergoden ons dit jaar gunstig gestemd zijn. Iedereen is van harte welkom vanaf 10.30 uur. De beoordelingen door de keurmeester beginnen om 11.00 uur. De dag zal rond 15:30 uur afgelopen zijn. Vergeet u niet een stoeltje mee te nemen?
Stands
Handelsonderneming De Graaf is aanwezig met een stand met dierenbenodigdheden.
Renate Verdonk zal aanwezig zijn met haar foodtruck, waar ze de meest lekkere, gezonde  
snacks e.d. voor de innerlijke mens verkoopt.

Hoe aanmelden?  

Bij voorkeur online inschrijven via het online inschrijfformulier KLIK HIER . Online inschrijvingen worden automatisch naar het evenementensecretariaat verzonden. U ontvangt per e-mail een automatisch gegenereerde bevestiging van uw inschrijving. Controleert u deze goed. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om online in te schrijven, dan kunt u gebruik maken van het pfd inschrijfformulier klik hier. U ontvangt per e-mail een bevestiging van uw inschrijving.
Aanmelden voor de muurbloempjes  per e-mail, naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U ontvangt een bevestiging per e-mail.

De inschrijving sluit op 28 april 2017

Door inschrijving verplicht de inzender zich het inschrijfgeld te voldoen.

Het inschrijfgeld dient gelijktijdig met de inschrijving overgemaakt te worden op rekening IBAN: NL54ABN A0428131301 - BIC: ABN ANL2A t.n.v. Penningmeester NVLPH te Oisterwijk, onder vermelding van JHV 2017 en naam van de hond.

Inschrijfgeld voor de jonge honden, senioren, veteranen en de muurbloempjes

Leden
Per hond                      € 15,00         
2de of meer hond(en)   € 12,50

Niet leden
  

Per hond                       € 20,00
2de of meer hond(en)    € 17,50

Routebeschrijving
Vanuit Arnhem – Centrum:
Rijd langs het Gelredome en de McDonalds richting Elst (Batavierenweg). Deze weg vervolgen tot na de rotonde. Hier ga je linksaf (bij bord voor de Rijkerswoerdse Plassen). Je vervolgt deze weg (Rijkerswoerdsestraat) over de snelweg heen. Na circa 4 kilometer vind je Hondenschool Lingewaard aan je rechterhand. 

Vanuit Elst:
Rijd via de Rijksweg richting Arnhem. Ga na de Rijkerswoerdse Plassen rechtsaf (bij het bord met Recreatieplassen Rijkerswoerd). Deze weg vervolgen over snelweg. Na circa 3 kilometer vind je Hondenschool Lingewaard aan je rechterhand.

Vanuit Bemmel:
Rijd vanuit Bemmel naar Huissen. In Huissen ga je bij het industrieterrein met aan je linkerhand Hydrocultuur Huisman de rotonde ¾ rond. Je gaat de nieuwe weg op richting het kassengebied. Je gaat de eerste weg rechts (Rosa). Aan het eind van deze weg ga je linksaf, de Bergerdensestraat op. Je vindt  Hondenschool Lingewaard direct aan je linkerhand. Herkenningspunt: de twee gele palen aan de parkeerplaats.

Vanuit Huissen:
Volg de borden met “De Hoeve” (zalencentrum). Ga aan het eind van de Hoeve rechtsaf. Na ca. 500 meter vind je de hondenschool aan je linkerhand.

Het adres is Bergerdensestraat 25A, 6681 LK Bemmel
(nabij de Rijkerswoerdse plassen, tussen Arnhem, Huissen, Elst en Bemmel)


Tot 13 mei a.s. in Bemmel! 

 


Copyright © 2014  NVLPH